Sat Silvestera Stalonea prodat za 5,4 miliona dolara

Piše: Objavljeno: 22/06/2024
featured image

Foto: Guliver/AP Photo/Richard Drew

Sat “Patek Philippe Grandmaster Chime” Silvestera Stalonea prodat je za 5,4 miliona dolara, odnosno oko 5,03 miliona eura, na prošlonedjeljnoj aukciji kuće “Sotheby’s”. Redovna maloprodajna cijena ovog luksuznog sata je oko tri miliona eura, zavisno od modela.

Prije mjesec dana, Stalone je najavio aukciju i pojasnio zašto prodaje sat. Za njega su satovi predmet divljenja, a rekao je kako nikad ne kupuje sat s namjerom da ga zauvijek zadrži: “Uživam u stvarima i volim ih dijeliti.”

“U potpunosti razumijem zašto satovima obilježava različite faze života”, “Sty je jako uticao na mene, danas i ja skupljam satove”, “Lijepo je vidjeti nekoga kako javno slavi svoje uspjehe”, “Ne mogu vjerovati da želi prodati Patek Philippe” neki su od komentara na video, prenosi rtcg.me.

Kako se ovaj sat ne proizvodi masovno, a Stalone ga je kupio prije tri godine, neki smatraju da je prerano za prodaju. Među njima je i CEO “Patek Philippea” Tieri Stern.

“Ne sviđa nam se, ali događa se”, izjavio je Stern za WatchPro vezano uz prodaju.

“Ne mogu kontrolisati svakoga. Nije fer prema klijentu koji je možda čekao ovaj sat godinama, a onda vidi da se prodaje na aukciji”, kazao je Stern.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)