Zajedničkim djelovanjem do osnivanja socijalnog preduzeća za sugrađane sa oštećenim vidom

Piše: Objavljeno: 01/08/2021
featured image

Gradonačelnik  Ivan Vuković, održao je nedavno sastanak sa predsjednikom Organizacije slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin, Čedom Lazićem.

,,Glavni grad sa posebnim senzibilitetom pristupa pitanjima od značaja za socijalno ranjive kategorije našeg stanovništva, te je u prethodnom periodu, u saradnji sa ovom organizacijom, realizovao niz aktivnosti u cilju unapređenja kvaliteta života za građane oštećenog vida”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni podsjećaju da je Glavni grad do sada realizovao projekat ugradnje cca 1300 metara taktilnih staza, poštujući sugestije njihovih korisnika, a uskoro će se biti raspisan novi javni poziv za postavljanje taktilnih traka vodilja na drugim lokacijama.

Nastavljena je i ugradnja zvučnih semafora, te naš grad postaje značajno pristupačniji.

,, Organizacija slijepih, kao najstarija i najbrojnija, uz podršku Glavnog grada, kontinuirano radi na socijalnoj inkluziji sugrađana oštećenog vida. S tim u vezi,  u okviru Organizacije funkcioniše Salon Relaks, za masažu i njegu tijela, kao i tepih-vešeraj servis Veteks i 3D i UV štamparija, gdje je zapošljeno 11 ljudi sa teritorije glavnog grada. Sljedeća zajednička aktivnost biće rad na osnivanju tzv. socijalnog preduzeća, koje će podrazumijevati udruživanje i proširenje postojećih usluga, kao i novo zapošljavanje naših građana”, navodi se u saopštenju.

 Cilj je, kako navode, da se osnaži socijalna inkluziji, ali i potpuno prevaziđu postojeće prepreke, kako bi se stvorio ambijent za kvalitetan život i rad svakog građanina Podgorice.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content