Saradnja sa AmChamom garant prosperiteta

Piše: Objavljeno: 22/02/2021
featured image

Saradnja Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore sa Američkom privrednom komorom (AmCham Montenegro) garant je budućeg prosperiteta u oblasti zdravstva i svim privrednim i društvenim granama u Crnoj Gori, kazala je ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je sa saradnicima, danas primila delegaciju Američke privredne komore, koju je predvodio predsjednik Nikola Tripković, piše rtcg.me.

Ministarstvo zdravlja, kao i cjelokupna Vlada, kako je kazala Borovinić Bojović, svjesno je značaja saradnje sa ovako renomiranim udruženjem, koje okuplja uspješne američke, međunarodne i domaće kompanije, što je, kako je kazala, “garant budućeg prosperiteta u oblasti zdravstva i svim privrednim i društvenim granama u Crnoj Gori”.

“Prema njenim riječima, ta saradnja mora biti na izuzetno visokom nivou, kako bi kroz timski rad i zajedničke projekte, unaprijedili zdravstveni sistem, podigli nivo zdravstvenih usluga, a sve u cilju poboljšanja zdravlja cjelokupne populacije”, navodi se u saopštenju.

Ministarka zdravlja je, kako se dodaje, posebno pohvalila veliku posvećenost i privrženost Američke ambasade novom sazivu Vlade Crne Gore.

“Predstavnici Američke privredne komore, čestitali su dr Borovinić Bojović imanovanje za ministarku zdravlja i predstavili svoju organizaciju, koja, kako je naglasio Tripković, ima misiju unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija u Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz Ministarstva zdravlja, na današnjem sastanku razgovarano je o oblastima saradnje i konkretnim projektima, koje će Ministarstvo zdravlja i Američka privredna komora, kroz djelovanje njihovog Komiteta za zdravlje, zajednički realizovati, sa posebnim akcentom na digitalnu transformaciju u zdravstvu i ažuriranje i revidiranje Liste ljekova.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content