Saradnja Ministarstva zdravlja i Stambene zdruge „Zdravstvo“ u cilju rješavanja stambenih pitanja zdravstvenih radnika

Piše: Objavljeno: 08/06/2022
featured image

-Ministarstvo zdravlja pružiće punu podršku Stambenoj zadruzi zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“, u cilju efikasnije i brže realizacije aktivnosti neohodnih za izgradnju stambenih objekata za zdravstvene radnike u opštinama, u kojima je već pokrenuta procedura neophodna za dodjelu parcela za tu namjenu- saopštio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na sastanku sa predstavnicima Zadruge „Zdravstvo“, predsjednikom Skupštine dr Vladimirom Pavićevićem i v.d. direktoricom Majom Radišević.

Ministar je istakao da je jedan od prioriteta Ministarstva zdravlja rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu, kao jedno od najbitnijih egsitencijalnih pitanja.

Dr Pavićević i direktorica Radišević upoznali su ministra Šćekića sa aktivnostima Stambene zadruge i statusom dijaloga sa predstavnicima lokalnih samouprava, koje su iskazale interesovanje za rješavanje stambenih potreba zdravstvenih radnika, kako bi, prema njihovim riječima, zajednički, na što bolji način, rješavali ovo vrlo važno pitanje svih zaposlenih u zdravstvu.

Oni su naveli da su u opštinama Berane, Pljevlja, Žabljak, Kotor i Podgorica postignuti dogovori, ali da zbog loše koordinacije između Ministarstava zdravlja i finansija i lokalnih samouprava, posljednjih pet godina im nije dodijeljena nijedna parcela.

Ministar Šćekić je naglasio da će Ministarstvo zdravlja dati svoj doprinos kako bi se što prije dodijelile parcele i krenulo u narednu fazu do konačne realizacije izgradnje stambenih objekata, sa posebnim naglaskom na sjeverne crnogorske opštine.

„Imajući u vidu trend raseljavanja stanovništva naročito iz sjevernog regiona Crne Gore i migracije prema Glavnom gradu i južnom regionu, prioritete daljeg razvoja treba usmjeriti na plansku politiku decentralizacije zdravstvenih sadržaja, te zadržavanje mlađe i radno sposobne populacije u sjeverne centre Crne Gore. U tom smislu, unapređenje stambene politike i realizacija i rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu, kroz saradnju sa Stambenom zadrugom, jedan je od ključnih faktora smanjenja nezaposlenosti i zaustavljanja odlaska kako ljekara tako i srednjeg medicinskog kadra iz sjevernih opština“, ocijenio je ministar Šćekić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content