Sajam u Bijelom Polju: U ponudi 1.600 sezonskih radnih mjesta

Piše: Objavljeno: 15/04/2022
featured image

Na Sajmu zapošljavanja u Bijelom Polju u ponudi je više od 1.600 sezonskih radnih mjesta. Više od 20 poslodavaca sa crnogorskog primorja, ali i iz Bijelog Polja, predstavilo je juče svoju ponudu na sajmu koji je organizovao Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Sajam je posjetilo više od 100 nezaposlenih lica. Više desetina njih je popunilo upitnik i obavilo intervju sa poslodavcem, piše rtcg.me.

“Nezaposlena lica imala su priliku da apliciraju na licu mjesta za više poslova za koje se potražuju kadrovi u dvadesetak uglavnom ugostiteljskih objekata visoke kategorije, kazala je Radiju CG viša savjetnica u Zavodu za zapošljavanje Jadranka Rakonjac.

Eventualni budući sezonski radnici bili su u prilici da u direkton kontaktu za predstavnicima kompanija saznaju i najsitinije pojedinosti u vezi sa svojim mogućim angažmanom.

Predstavnik hotela ”Splendid” Momčilo Medan saopštio je da se ta kompanija pridružila akciji Zaposlimo domaću radnu snagu, a nude više od tridesetak pozicija.

Administrator resorta Portonovi Nikica Sekulović očekuje da će zahvaljujući konkuretnim uslovima uspjeti da pronađu dobre radnike.

“Tražimo pozicije ugostiteljskog karaktera, recepcionere, sobarice, higijeničarke, kao i pozicije u okviru naše marine, koja je posebna jedinica. Smatram da imamo konkurentne uslove, nudimo jako lijepo poslovno okruženje i nadamo se da ćemo zahvaljujući tome uspjeti da privučemo što veći broj kandidata“, kazao je Sekulović.

Dobroj sezoni nada se i Novak Vukadinović iz hotela “Park” iz Budve kome su takođe potrebni sezonski radnici.

“Potrebni su nam razni profili, skoro sve pozicije u turizmu i u ugostiteljstvu. S obzirom na to da smo jako loše prošli na nedavnom sajmu u Pogorici. Nadamo se da će u Bijelom Polju biti bolje i da ćemo obezbijediti bar dio radne snage, jer sezona je na pragu“, kazao je Vukadinović.

Za direktora rizorta “Pearl Beach Resort”, koji posjeduje više od 500 smještajnih jedinica Emila Kukaja veoma je bitno da sezonci sa sjevera i poslodavci sa primorja nađu zajednički interes, te da zajedno spremno dočekaju predostojeću sezonu.

Anica Terzić iz hotela “Blue Kotor Bay” saopštila je da nude odlične uslove svim potencijalnim radnicma, u skladu sa Zakonom o radu.

“Profili koje tražimo su uglavnom za sektor recepcije, hrane i pića, domaćinstva, plažni sektor, pozicije koje traju od tri do šest mjeseci. Za sve radnike obezbijeđen je smještaj sa tri obroka, tako da vjerujemo da ćemo uspjeti da nađemo kvalitetne radnike“, kazala je Terzić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content