Sajam sezonskog zapošljavanja u martu

Piše: Objavljeno: 25/01/2024
featured image

Foto: gov.me

Sajam sezonskih zapošljavanja Summer Job održaće se za 6. i 7. mart i to u Podgorici i Kotoru. Na sajmu je planirano učešće 70 renomiranih  poslodavaca iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji će  ponuditi preko 1.000 radnih pozicija nezaposlenim licima, studentima i maturantima. 

U vezi sa organizacijom juče je održan sastanak sa predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Andrejem Vukčevićem i menadžerom Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i Ivicom Todorovićem.

Sastanku su osim resorne ministarke Anđele Jakšić-Stojanović, prisustvovali i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, Nikola Tomašević sekertar ispred Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, te pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Aleksandar Rakočević.

“Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora. Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, odnosno, kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je povećanje učešća domaće radne snage koja je pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content