Sajam multikulturalnog stvaralaštva u TC Mall of Montenegro

Piše: Objavljeno: 28/12/2022
featured image

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Sajam crnogorskog multikulturalnog stvaralaštva od 29. do 31. decembra 2022. godine. Savremeni život ne možemo zamisliti bez kreativnih ljudi, jer upravo oni su pokretači mnogih inovacija i promjena. Svrha sajma jeste da žene prezentuju svoje stvaralaštvo, proizvode i usluge tokom dva dana podgoričkom tržištu i građanima Podgorice.

Udruženje preduzetnica Crne Gore već dugi niz godina njeguje koncept multikulturalnog stvaralaštva Crne Gore. Svečano otvaranje Sajmaa održaće se 29. novembra u 10h u TC Mall of Montenegro. Svrha sajma jeste da izlagači prezentuju svoje stvaralaštvo i kreativnost promovišćući svoje proizvode i usluge.

Sajam

Učešće kreativaca, umjetničkih zanatlija i ostalih privrednih industrija u kreiranju poslovnog okruženja i razvoju privrede je od velikog značaja. U tom smislu, kreativnost, stvaralaštvo, sposobnost i znanje, vrijednosti su koje su neophodne za razvoj crnogorskog društva.

Ono što ovaj sajam čini posebnim u odnosu na prethodne, jeste što postoji i štand organizacije „Podrška osobama sa invaliditetom“, koji realizuje projekta „Unapređenje radnih kvalifikacija i povećanje šansi za zaposlenje i samozaposlenje NEET mladih“.

Projekat se realizuje u okviru projekta „WB&T for EmploYouth“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi NVO Prima sa partnerima Fondacija Ana i Vlade Divac (Srbija), Omladinski savez Kruševo (Sjeverna Makedonija), Partners Albanija – za promjene i razvoj (Albanija) i Fondacija volontera zajednice (Turska).Ciljna grupa su NEET mladi i mlada lica sa invaliditetom iz Glavnog Grada, gradske opštine Golubovci, Tuzi i iz lokalne i šire društvene zajednice.

Sajam je sa naglaskom na hranu i proizvodnju domaćih proizvoda i umjetničkih zanata. Na stolovima će se naći za svakoga po nešto: domaće masline pripremljene po tradicionalnim receptima u raznovrsnim marinadama, proizvodi na bazi meda vrhunskog kvaliteta, ljekovito bilje i proizvodi od istog, prirodni sapuni, dekoracije, ručno izrađen nakit, dekupaž proizvodi…

Osim što će predstaviti svoje proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih, prepoznatljivih proizvoda.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content