Sa 500 brodova u Kotor dođe pola miliona putnika godišnje

Piše: Objavljeno: 07/09/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

U Kotor se godišnje ukrca oko 500 brodova koji dovode preko pola miliona putnika.

To je saopštila predsjednica Odbora direktora “Luka Kotor”AD Ljiljana Popović Moškov na konferenciji u Hamburgu, gdje je predstavljen projekat studije održivosti Kotora kao turističke destinacije.Konferencija se održala u organizaciji agencije CLIA, koja je krovna kruzing agencija u svijetu, piše rtcg.me.

Kako je kazala Popović Moškov, Luka Kotor je jako zainteresovana za saradnju na ovom izuzetnom važnom projektu održivosti Kotora kao destinacije.

“Naša kompanija želi da unaprijedi svoje usluge brodskim i kruzing kompanijama do najvišeg nivoa a upravo ovaj projekat će nam u tome pomoći. Kotor je grad pod zaštitom UNESCO- i ovim putem zahvaljujem CLIA-i što je prepoznala značaj naše destinacije i uključila nas u projekat od velike važnosti za naš grad”, navela je ona.

Popović Moškov smatra da će biti izazov kreiranje studije, kao i njena realizacija znajući da se Kotor nalazi u jednom od najljepših zaliva u svijetu i da ima samo 22.000 stanovnika.

“I pored izazova najvažnije je da u partnerstvu sa CLIOM želimo isti rezultat, a to je da Kotor učinimo održivom destinacijom na duži period i sigurna sam da ćemo to i uspjeti”, istakla je Popović Moškov.

Kako je kazao Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor, sporazum između CLIA, Luke Kotor i Opštine doprinijeće podizanju nivoa usluge koje pruža grad Kotor i sama Luka.

“A sa druge, mnogo važnije, unaprijediti očuvanje i upravljanje UNESCO područjem, kako samim gradom Kotorom, tako i njegovim okruženjem. Zajedničkim djelovanjem održavaćemo balans, sačuvati Svjetsku kulturnu baštinu, a ujedno biti nesebični i omogućiti mnogobrojnim posjetiocima da upoznaju prirodno, kulturno i istorijsko bogatstvo Kotora i Boke kotorske. Razmjenom dobrih praksi i kvalitetnim upravljanjem vjerujem da ćemo postići željene rezultate, na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Jokić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)