Riješen problem 40 tona ljekova uskladištenih u magacinu Crvenog krsta 2003. godine

Piše: Objavljeno: 20/10/2023
featured image

Preko 40 tona ljekova sa isteklim rokom trajanja, koji su uskladišteni 2003. godine u u krugu distributivnog centra Crvenog krsta u Donjoj Cijevni, u Opštini Zeta, uništeno je u skladu sa svim propisima i standardima u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

“Ovaj problem, dug dvije decenije, uspješno je okončan, nakon inicijative Crvenog krsta, a uz maksimalan angažman Ministarstva zdravlja. Pomenuti ljekovi uskladišteni su prije 20 godina, u skladu sa Ugovorom koji je tada zaključen između Crvenog krsta, tadašnjeg rukovodstva “Montefarma” i kompanije “Don Ze”, kao ostavodavca”, ističe se u saopštenju.

U saoštenju ističu da Ministarstvo zdravlja, iako nije bilo potpisnik pomenutog ugovora, uz lično zalaganje ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, je odmah po saznanju za uskladištene ljekove sa isteklim rokom trajanja, preduzelo je sve neophodne korake i posredovalo u rješavanju ovog dugogodišnjeg naslijeđenog problema, koji dosadašnje zdravstvene administracije nisu uspjele da riješe.

“Dat je nalog Montefarmu da sa firmom Hemosan, pokrene proceduru preuzimanja i uništavanja ovih ljekova, u skladu sa važećom regulativom i time je, prije svega, zahvaljujući upornosti i odlučnosti nadležnih u Ministarstvu zdravlja, za kratko vrijeme prevaziđen dvodecenijski problem”, zaključuju u MZ.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content