Renomirana indijska klinika zainteresovana za Meljine i Institut

Piše: Objavljeno: 19/10/2023
featured image

Foto: Institut Igalo/arhiva

Ministar finansija Aleksandar Damjanović  sa timom primio je predstavnike renomiranog indijskog zdravstvenog instituta (Asian Cancer Institute – Cumballa Hill Hospital) na čelu sa dr Rahulom Bajpaiom, glavnim izvršnim direktorom, te članovima menadžmenta te ustanove dr Ramkantom Krishnaji Deshpandeom, dr Hridayom Rajiv Thakkerom, kao i njihovim zastupnikom za region Zapadnog Balkana, Savom Jasnićem.

Razgovarajući o mogućnostima saradnje i razvoja projekata u oblasti zdravstva, menadžment priznatog instituta, izrazio je zainteresovanost za investiranje u zdravstveni sistem Crne Gore, prvenstveno kroz saradnju sa Bolnicom Meljine i Institutom dr Simo Milošević, kako putem angažovanja njihovog stručnog medicinskog kadra, tako i mogućim učešćem u upravljanju i vlasničkoj strukturi tih ustanova.

Ministar Damjanović kazao je da ga izuzetno raduje zainteresovanost međunarodnog kredibilnog zdravstvenog subjekta, za ulaganje u crnogorski zdravstveni sistem, naročito, za dvije veoma važne ustanove, za koje Vlada nastoji da nađe  najodrživiji i najprofitabilniji model poslovanja, a koje imaju značaj ne samo za Crnu Goru, već kojima povjerenje ukazuju i zemlje razvijenog evropskog tržišta.

Ministar Damjanović istakao je da i pored finansijski i tehnički otežanih  okolnosti u kojima se nalaze ove ustanove, one i dalje baštine stručan kadar, koji bi uz odgovorno upravljanje, eskpertsku pomoć svjetskog ranga i strateško investiranje, mogao biti temelj razvoja  budućnosti zdravstva i zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Tokom konstruktivnog razgovora, zajednički je konstatovano da bi buduća saradnja bila na obostranu dobrobit, rezultirajući efikasnijom  uslugom zdravstvenog sistema Crne Gore, većom operativnošću i kliničkom izvrsnošću svjetskog nivoa. To bi, kako je zaključeno, omogućilo pacijentima u Crnoj Gori, ne samo da  dobiju adekvatnu i pristupačnu zdravstvenu zaštitu, već bi apsolutno umanjilo potrebu traženja ljekarske pomoći naših građana u inostranstvu.

Predstavnici indijske klinike sa kojima je razgovarao ministar Damjanović, kazali su da su veoma zainteresovani za ekspanziju na tržište Zapadnog Balkana, kao i da ga studiozno obilazi tim njihovih ljekara, uz ocjenu da je utvrđeno odsustvo specijalizovanih klinika, naročito onkoloških, zdravstvenih eksperata i određenih medikamenata.

Indisjki ljekari sa kojima je  danas razgovarao ministar Damjanović saopštili su da su prije Crna Gore obišli Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, naglašavajući da upravo Crnu Goru vide kao strateškog partnera za cijeli region. Stoga je dogovoreno da se organizuje obilazak pomenutih crnogorskih zdravstvenih ustanova za koje su izrazili veliku zainteresovanost i sastanak koji bi uključivao Ministarstvo zdavlja, kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

„Asian Cancer Institute – Cumballa Hill Hospital“ jedan od najprestižnijih zdravstvenih instituta u Indiji, poznat po medicinskoj ekspertizi, naročito u oblasti onkologije i najsavremenije opremljenim objektima, pruža zdravstvenu zaštitu, u skladu sa najvišim internacionalnim standardima i  inovacijama.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content