Rekonstrukcija puta Tivat – Jaz prekinuta zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa

Piše: Objavljeno: 29/08/2023
featured image

Foto: Pobjeda

Pripremni radovi na rekonstrukciji magistralnog Tivat – Jaz, saobraćajnicu dugačku 16 kilometara koja prolazi kroz tri opštine Budva, Kotor, Tivat, prekinuti su zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa.

Prema saznanjima Pobjede, kompanija Bemax koja je podizvođač radova juče je povukla svoju mehanizaciju i radnike sa gradilišta jer nijesu mogli da nastave radove na parcelama koje imaju neriješene imovinsko-pravne odnose.

Na lokaciji preko puta zgrade Aerodroma Tivat gdje je bila stacionirana mehanizacija Bemaxa i gdje su započeti prvi radovo, danas nijesmo zatekli nikoga, a jedan od mještana kazao nam je da su juče svi otišli sa gradilišta.

Na terenu se vidi da je dio zelenog pojasa duž magistrale u pravcu Kotora poravnan, kao i dio prema Tivtu. Na lokaciji na teritoriji Opštine Kotor u mjestu Kavač gdje je održana svečanost otvaranja danas takođe nije bilo mehanizacije i radnika.

Premijer Dritan Abazović na svečanom otvaranju 11. avgusta kazao je odgovarajući na pitanja novinara da je Vlada za ovaj projekat završila sve svoje obaveze.

– Eksproprijacija za neke djelove će se završiti paralelno i moramo da radimo brzo – kazao je tada Abazović.

Novu saobraćajnicu gradi kineski konzorcijum Šandong sa kojom je ugovor vrijedan 53 miliona eura potpisan u martu. Rok završetka bulevara sa četiri saobraćajne trake je za dvije godine.

Rekonstrukcija dionice podrazumjeva izgradnju moderne saobraćajnice bulevarskog tipa, koja će imati po dvije saobraćajne trake u pravcu kretanja, obostrane trotoare i razdjelni pojas, a biće izgrađen i novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšanja napajanja vodom u ove tri opštine paralelno i moramo da radimo brzo – kazao je Abazović.

U skladu sa zahtjevima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), iz čijih se kreditnih sredstava finansira projekat, za izvođenje radova je izabran kineski konzorcijum Šandong (Shandong Foreign Economic & Technical Cooperation i Shandong Luqiao Group), čija je ponuda iznosila 53,92 miliona eura, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Podizvođač radova je firma Bemax.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content