Realizovano 127 biznis ideja, prihod preko 3 miliona eura

Piše: Objavljeno: 30/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Glavni grad je u prethodnom periodu sproveo čitav niz programa i projekata podrške razvoju preduzetništva u Podgorici, čija realizacija već donosi sjajne rezultate. Glavni grad je podržao preduzetnike iz različitih oblasti – kreativne preduzetnike, žene u biznisu, start-upove, preduzetnike u starim gradskim jezgrima u Staroj varoši i Draču. 

,, Kroz pomenuti projekat Glavni grad je uložio sredstva u iznosu 344.000€, zahvaljujući tome ohrabili smo 127 naših sugrađana da pokrenu ili unaprijede svoj biznis. Prijavljeni ostvareni prihodi dobitnika subvencija iznose preko 3 000 000€, što znači da svaki uloženi euro koji je obezbijedio Glavni grad, preduzetnicima je donio 10 eura prihoda. Ponosini smo na to što danas u Podgorici postoji značajan broj novih kompanija poput salona za njegu i uljepšavanje kućnih ljubimaca, obućarske radnje, krojačka radnje, zanatske pivare, prizvodnje vafli, hostela, galerija, modnih ateljea, frizersko-kozmetičkih salona i mnogih drugih”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Zahvaljujući podršci Glavnog grada otvorena su nova radna mjesta – 141 lice se zaposlilo i time riješilo jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja. Unaprijeđena je ekonomska slika Podgorice, a pored toga, radi se na oživljavanju starog gradskog jezgra i centra grada. 

Dobitnici subvencija istakli su da im je ovaj vid podrške pomogao da pokrenu novi biznis ili unaprijede postojeći, a mnogima od njih ovo je bio vjetar u leđa da ostvare svoje snove.

Nevena Vukčević iz Salona za njegu i uljepšavanje kućnih ljubimaca, koja je dobila je podršku Glavnog grada za razvoj ženskog preduzetništva, istakla je da ne bi uspjela da se izbori sa krizom nastalom usljed pandemije koronavirusa da nije bilo podrške Glavnog grada.

Marija Martinović iz kompanija Đurašković doo koja se bavi proizvodnjom vafla, imala je priliku da svoje proizvode predstavi na novogodišnjem i proljećnjem Pazaru, zahvaljujući besplatno ustupljenim kućicama Glavnog grada.

“Trenutno smo u potrazi za pravom lokacijom gdje ćemo da plasiramo belgijske vafle i pokretni bar, što će biti jedna nova atrakcija za naš glavni grad”, istakla je Martinović.

Marko Nikičević, osnivač zanatske pivare Druid, koja se bavi proizvodnjom piva, ističe da je podrška Glavnog grada došla u pravo vrijeme.

“Prijavili smo se na konkurs, dobili smo sredstva, i to je bio na neki način vjetar u leđa”, kazao je Nikčević.

Aleksandra Brnović, zahvaljujući podršci Glavnog grada, otvorila je krojačku radnju, i sredstva uložila u opremu za šivenje, što, kako kaže, ne bi mogla sama da obezbijedi.

“Ohrabrila bih sve sugrađane da prate konkurse i prijave se, jer sve je ispalo lako uz podršku Glavnog grada”, poručila je Brnović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content