Realizovani projekti vrijedni 186.794 eura

Piše: Objavljeno: 22/12/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i njemačka organizacija „Help – Hilfe Selbsthilfe”, u okviru profekta “Socjialno – ekonomsko osnaživanje u regionu Zapadnog Balkana uspješno su realizovali aktivnosti koje su se odnosile na Upravu, u periodu 2021. godine i 2022. godine, ukupne vrijednosti 186.794,48 eura.

U prethodnoj godini, u okviru projekt “Socialno – ekonomsko osnaživanje u regionu Zapadnog Balkana” u UIKS-u je rekonstruisan objekat farme svinja, rekonstruisan krov na objektu auto – mehaničarske radionice, nabavka linije za pletenje željeza i izvrsena obuka četiri zatvorenika za zanimanje pomoćnog kuvara, za koje su im uručeni sertifikati.

Kako je saopšteno na sastanku UIKS-a i njemačke organizacije “Help – Hilfe Selbsthilfe”, navedene aktivnosti u 2021. godine su iznosile 126.389,00 eura, od čega je Uprava obezbijedila finansijska sredstva u iznosu od 56.000eura, piše rtcg.me.

Dodaju da je tokom 2022. godine, saradnjom UIKS-a i „Help – Hilfe Selbsthilfe”, izvršena i je rekonstrukcija krova na objekat Zatvora Bijelo Polje i krova objekta kotlare Zatvora Bijelo Polje, nabavka mašina, alata i opreme za mašinbravarsku radionicu UIKS-a i realizovana je obuka osam zatvorenika za poslove zavarivača, kojima su uručeni sertifikati.

Saradnia UIKS-a i njemačke organizacija „Help – Hilfe Selbsthilfe” potvrda je unapređenja i jačanja samog tretmana zatvorenika, uslova boravka zatvorenika i nihova resocijalizaciji i reintegraciji u društvenu zajednicu, kao i što kvalitetnijeg rada zaposlenih, poručeno je sa događaja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content