Reakcija ugostitelja: Zbog represivnih mjera blokiraćemo ulaze u Budvu

Piše: Objavljeno: 24/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Ugostitelj iz Budve Dragan Razić kazao je da zatvaranje pojedinih ugostiteljskih objekata u Budvi od strane Komunalne policije zbog buke, smatraju direktnim udarom na njih od strane načelnika komunalne policije iz privatnih, političkih i nacionalnih razloga, dodajući da kontrola nije rađena po propisima.

“S obzirom da naši ugostiteljski objekti imaju rješenje o radu koje je izdao sekretarijat, limitatore na uređajima i svu potrebnu dokumentaciju koja je od njih tražena, sinoć smo mjereni sa instrumentima koji nisu baždareni”, objašanjava Razić.

Da je, kako kaže, rađeno po propisima ne bi se bunili. Njihovi limitatori su, kaže, kupljeni od licencirane kuće uz kontrolu komunalnog inspektora, piše rtcg.me.

“Nama je žao sto je došlo do ovoga, ali mi smo molili novog načelnika da nas primi kao i da mu ukažemo na nedostatke samog aparata”, istakao je Razić.

Fonometar je, naglašava, bio bez zaštite za mikrofon od spoljnog faktora.

“Angažovali smo audio inženjera koji im je ukazao na nepravilnosti i dokazao da taj uređaj može da registruje buku od 100db u apsolutnoj tišini jer nema wind shild, tj. zastitu od vjetra i vibracija”, objašnjava on.

To je RTA mikrofon, ističe, koji registruje i najmanju vibraciju.

“Svi lokali imaju limitatore zvuka koji su uredno montirani i bazdareni od nadležne institucije. Imamo rješenja o radu. Načelnik Miloš Tajić je pominjao da većina zakupaca nisu Budvani. Da li je to reper da se neko bavi ugostiteljstvom u Budvi ili se radi o klasičnoj diskriminaciji”, naglašava on.

Shodno tome, kako kaže, na represivne mjere moraju odgovoriti i biće prinuđeni da blokiraju sve ulaze u Budvu.

“Neka od nas očekuju adekvatan odgovor uz podršku svih ugostiteljskih objekata kao i svih lica zaposlenih u ugostiteljstvu”, poručio je Razić.

Naglasio je da uredno plaćaju poreze i doprinose, kao i sve dažbine, te nisu zaslužili ovakav, kako kaže, nezakonit i neprofesionalan tretman.

“Pojedini komunalci se ponašaju kao šerifi. Prilikom uklanjanja tezge sa kukuruzima, šutirali su prodavcima iste. Komunalni inspektor Vesna Matović se prema svima ponaša kao inkvizitor. Povišenim i naredbodavnim tonom, vikom i drekom, uvredama pokusava da zavede “red”. Pojedine klubove su zatvarali i više puta, dok neki nisu kažnjavani. Postavlja se pitanje, da li su za sve isti aršini”, poručuje Razić.

Ugostitelji će, dodaje Razić, pokušati sudskim putem da riješe probleme i nadoknade gubitke koji su ogromni.

“A za to, ako se dokaže da su bili u pravu, neko će morati odgovarati”, zaključuje on.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content