Rastom plata zaustaviti migraciju radnika ka EU

Piše: Objavljeno: 26/05/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da se crnogorski turizam u potpunosti oporavio. On je istakao da je rast plata očekivan kako bi se zaustavila migracija naših radnika ka Evropskoj uniji.

“Prihodi od inostranog turizma već su na nivou 120 miliona eura i dva puta su veći od rekordne 2019. godine u prvom kvartalu, govore da će ova sezona, ako se nastavi njen trend s početka, biti istorijska”, kazao je on.

Istakao je da raduje što će ekonomska aktivnost dodatno biti stimulisana snažnim razvojem u sektoru turizma, piše rtcg.me.

“Ali treba da nas zabrinjava što prethodne godine nijesmo adekvatno iskoritili da popravimo našu infrastrukturu, transportnu i lokalnu, kako bismo bili spremni da servisiramo toliki broj turista u našoj zemlji i mislim da upravo to treba da bude u fokusu naredne vlade”, rekao je Milatović.

Kada je riječ o radoj snazi, kazao je da je realno da plate budu dodatn opovećane kako bi se zaustavila migracija radnika ka Evropskoj uniji i zadržaka radna snaga.

“Mislim da će privatni sektor to ukapirati i brzo staviti u fokus. Isti taj privatni sektor će imati benefite od dobre sezone i pojačane ekonomske aktivnosti”, rekao je on.

Smatra da je Crna Gora napravila dobar temelj u održivoj ekonomiji.

“Sada treba staviti u fokus realizaciju i implementaciju ključnih infrastrukturnih projekata kako bismo snažnije zagazili ka većem potencijalu našeg ekonomskog razvoja”, rekao je Milatović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content