Raste broj zaraženih, nema otvaranja ambulanti

Piše: Objavljeno: 20/10/2023
featured image

Foto: IJZCG

Uprkos porastu broja pacijenata koji se izabranim ljekarima javljaju sa simptomima korona virusa Institut za javno zdravlje još ne daje zeleno svjetlo za otvaranje ambulanti gdje bi mogli biti upućeni oni koji u javne zdravstvene ustanove dođu sa temperaturom, kašljem, bolom u glavi i grlu…Za sad, takvi pacijenti imaju mogućnost besplatno da se testiraju samo u laboratoriji Doma zdravlja u Bloku 5 i u Institutu za javno zdravlje koje radi testiranje radnim danima od 10 ujutro.

Da je evidentan porast broja pacijenata koji se javljaju izabranom ljekaru zbog simptoma respiratornih infekcija u posljednjih nekoliko sedmica, potvrdila je Portalu RTCG PR Doma zdravlja Glavnog grada Ana Lazović-Otašević.

Iz Instituta za javno zdravlje, sa druge strane, nije nam odgovoreno da li zbog toga planiraju ponovo da predlože otvaranje kovid ambulanti, jer se one mogu “vratiti u pogon” samo na njihov predlog. Nijesu nam odgovorili ni da li imaju dovoljan broj testova, te koliko dnevno ljudi dođe da se testira.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content