Raste broj inficiranih, još bez potrebe za Kovid ambulantama

Piše: Objavljeno: 22/09/2023
featured image

Foto: IJZCG

Prema podacima Instituta za javno zdravlje već treću sedmicu raste broj inficiranih koronavirusom. A najviše ih je u glavnom gradu gdje se pregledaju u istim ambulantama, kao i ostali pacijenti zbog čega građani negoduju. I dok iz Instituta za javno zdravlje kažu da prate epidemijsku situaciju, te da za sada nema potrebe za otvaranjem kovid ambulanti, iz podgoričkog Doma zdravlja tvrde da se trude da odmah pregledaju one sa siptomima kovida kako bi što manje bili u kontaktu s ostalim pacijentima.

“Mi vodimo računa da bude fizičko ostojanje između pacijenata od onih kojih imaju simptome kovida od onih koji nemaju, provjetravamo prostorije, vršimo trijažu. Ono što mi možemo da uradimo ako uđe neko u naše hodnike, mi ga možemo odmah sprovesti u ambulante da bi smo skratili dužinu ekspozicije drugih pacijenata virusnim agensima”, objašnjava Radulović.

Zato ljekari savjetuju svim pacijentima da se u zdravstvenim ustanovama pridržavaju dobro poznatih mjera – da nose zaštitne maske, dezinfikuju ruke i drže distancu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content