Raspisan Konkurs za podršku razvoju starih zanata

Piše: Objavljeno: 23/09/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Glavni grad raspisao je Konkurs za podršku razvoju starih zanata, sa ciljem afirmacije i valoraizacije kulturnog potencijala i tradicije glavnog grada i očuvanja kulturne baštine.

U skladu sa tim, ovim konkursom obuhvaćene su poslovi odnosno djelatnosti kovača, krojača, bačvara, mlinara, obućara, ključara, pletilaca, staklorezaca, kožara, tašnara, vitražista, čipkara, izrađivača abažura za lampe, izrađivač maski i lutaka, zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer. Glavni grad je ovim konkursom opredijelio sredstva u iznosu od 14.000 eura, a maksimalan iznos koji aplikant može dobiti je 1.400 eura. 

,, Pozivamo zanatlije sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada, koji posluju najmanje pet godina da dostave svoje prijave na ovaj konkurs i iskoriste podršku Glavnog grada”, navodi se u pozivu.

Prijave na Konkurs podnose se do 05. oktobra 2022. godine.Dodatne informacije o Konkursu mogu se dobiti na telefon: 020/266-097, 020/625-718 i/ili na email: danijela.radec@podgorica.mejovana.vukcevic@podgorica.me

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content