Rajnke o kampanji „Ona pokreće biznis“: Pozdravljam svaku ženu s vizijom i odlučnošću da pokrene vlastiti posao

Piše: Objavljeno: 09/02/2022
featured image

Kao liderka, pozdravljam svaku ženu s vizijom i odlučnošću da pokrene vlastiti posao. U godinama kad sam radila kao američki diplomata, bila sam impresionirana inventivnošću i uspjesima preduzeća u vlasništvu žena u zemljama širom svijeta – ocijenila je Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka SAD u Crnoj Gori koja se pridružila kampanji „Ona pokreće biznis“ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

„Žene naporno rade. Žene su kreativne. Žene razumiju svoje kupce. I, prema istraživanju, preduzeća koje vode žene ostvaruju veće prihode od onih koje vode muškarci. Ali, znam da nije lako“ – kazala je ambasadorka Rajnke.

Ambasadorka je saopštila da pokretanje i vođenje preduzeća može biti uzbudljivo i korisno, ali postoji rizik i proces može biti posebno izazovan za žene koje, možda, nemaju snažnu mrežu podrške ili kojima, možda, nedostaje pristup finansijama, piše Pobjeda.me.

„Ovdje u Crnoj Gori sam upoznala neke inspirativne žene preduzetnice i mislim da bi trebalo da postoji više podrške za žene poput njih“ – saopštila je američka ambasadorka.

Ona je ocijenila da joj je drago što je Investiciono-razvojni fond započeo program podrške za žene u biznisu sa hrabrošću i odlučnošću da uspiju u poslovnom svijetu pokretanjem novog programa: “Ona pokreće biznis”.

„Pozdravljam ovaj napor da pomognemo ženama preduzetnicama da dobiju potrebnu podršku i finansiranje i snažno ohrabrujem žene koje sanjaju o pokretanju ili proširenju poslovanja da iskoriste ovaj vrijedan resurs.Uvjerena sam da uz pomoć IRF-a svaka preduzetnica u Crnoj Gori može uspjeti, jer: „Ona pokreće biznis“, zaključila je ambasadorka Rajnke.

U okviru kampanje „Ona pokreće biznis“, raspisan je i Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave Javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekata konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu. Za sve dodatne informacije, kontakt tel. je 080 012 012 i e-mail: onapokrecebiznis@irfcg.me od 7-15 časova svakog radnog dana, a tekst javnog poziva može se preuzeti ovdje.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content