Radulović: Crna Gora jedina zemlja u regionu koja nema zakone o Vladi i Skupštini

Piše: Objavljeno: 17/08/2023
featured image

Advokat Veselin Radulović, gostujući u jutarnjem programu TV7, nedavno održane konsultacije lidera parlamentarnih partija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem ocijenio kao „prilično ozbiljne“, ali kako je kazao ono što je loše je što „partije koje žele da budu dio izvršne vlasti, nastupaju sa partijskim interesima, a ne programskim“.

„Opšti je utisak, a oni to ne kriju, da je njima glavni cilj obezbijediti bolje partijske pozicije. To je jako loše“, kazao je Radulović.

Radulović je komentarišući aktuelna politička dešavanja podsjetio i na činjenicu da je Crna Gora jedna zemlja u regionu koja nema Zakon o Vladi, kao ni Zakon o Skupštini.

„ Da imamo ova dva Zakona prostor za zloupotrebe političkim partijama bio bi značajno smanjen“, istakao je sagovornik televizije7 i podsjetio na činjenicu da sve „političke partije tokom predizborne kampanje pričaju o pomenutim Zakonima, reformi izbornog zakonodavstva kao prioritete koje će da sprovode, a onda kada dođu na vlast niko to ne radi, jer im to nije ni u ličnom, a ni u partijskom interesu.“ 

Osvrćući se na nedavnu izjavu bivšeg premijera i lidera GP URA Dritana Abazovića da „mnogo sreće u radu želi 44. Vladi, ali da on sebe vidi u 45.“, Radulović je kazao da on to ne vidi „kao političku trgovinu, već to govori kakvi su naši političari uopšte.“

„ Gospodin Abazović mi baš ne djeluje i ne ponaša se kao neko ko želi sreću toj budućoj Vladi, jer su on i njegova Vlada oborili neke neslavne rekorde, godinu dana su u tehničkom mandatu. To ne samo da nije legitimno, nego je i nevaspitano držati pozicije vlasti sa tako malom podrškom i ponašati se ovako kako se ova Vlada ponaša, a oni nam na taj način pokazuju kakvi su ljudi, koliko njih zanima javni interes, koliko brinu o građanima i državnom budžetu“, kazao je advokat Radulović. 

Na pitanje da li će neko stati pred građane i prihvatiti odgovornorst, ko će plaćati i kada će stići na naplatu neodgovorno ponašanje političara, Radulović kaže:

„Sasvim sam siguran da se neće niko naći da prihvati odgovornost za sve ovo što se dešava. A kada je u pitanja naplata ne treba da čekamo jer mi već godinama, svakodnevno, plaćamo neodgovorno ponašanje političara“. Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content