Radović: Zelena tranzicija i rodna ravnopravnost zahtijevaće snažniji angažman

Piše: Objavljeno: 14/02/2024
featured image

Foto: CBCG

Zelena tranzicija, digitalizacija i podsticanje rodne ravnopravnosti, oblasti su koje će u predstojećem periodu zahtijevati punu pažnju i snažniji angažman, saopštila je guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović.

Ona se sastala danas sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Centralna banka uspješno obavlja svoje funkcije i čuva finansijsku stabilnost, jedan je od najvažnijih oslonaca na putu ekonomskog prosperiteta zemlje, zaključeno je na današnjem sastanku, piše rtcg.me.

Radović je upoznala ambasadorku sa aktuelnim stanjem bankarskog sektora i planovima CBCG vezanim za nastavak usklađivanja domaće regulative sa evropskim direktivama, snaženje internih kapaciteta i obezbjeđivanje preduslova za uvođenje inovacija na finansijskom tržištu, koje će donijeti benefite građanima i privredi. 

Sagovornice su se saglasile u ocijeni da postoji otvorenost obje strane za učvršćivanje dosadašnje dobre saradnje, kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi, i iskazale spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju ekonomskih odnosa dviju zemalja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content