Radovi na zaobilaznici oko Rožaja stali, niko ne zna zašto

Piše: Objavljeno: 30/12/2023
featured image

Radovni na zaobilaznici oko Rožaja, jednom od projekata bosanske firme “Euroasfalt” u Crnoj Gori, odavno su potpuno stali, a da nema nikoga ko bi objasnio zbog čega i da li će i kada biti nastavljeni.

Od običnih građana Rožaja na to pitanje sigurno nećete dobiti odgovor, jer niko ništa ne zna. Ti poslovi su započeti, davno, u vrijeme bivše vlasti. Oni koji su ih ugovarali, više ne znamo ni gdje su”, kazao je jedan stanovnik ovog sjevernog grada.

Prema njegovim riječima, poslednje što se zna da su se prilikom probijanja tunela na dijelu zabilaznice pojavile podzemne vode, i tada je u tom dijelu grada bilo prilično teško.

“Kako je to tada završeno, da li je sanirano, šta je sa tim podzemnim vodama i zašto sada radovi stoje, stanovnici Rožaja bi voljeli da znaju”, kazao je taj sagovornik.

U lokalnoj upravi odgovore nemaju, jer se radi o projektu koji je, kako su zvanično kazali Portalu RTCG, u nadležnosti državnih institucija.

Tek kada je u decembru 2020. godine do urušavanja mosta u izgradnji na zaobilaznici oko Rožaja, veći dio crnogorske javnosti je čuo za taj kapitalni projekat vrijedan preko dvadeset miliona eura.

Mnogi su po prvi put čuli i da projekat izvodi bosanska firma “Euroasfalt”, sa podizvođačima, od kojih je firma “Tofi” iz Rožaja, a “Aksa” iz Bijelog Polja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content