Radnici Željezare: Ibrahimović da odmah dozvoli EPCG da izađe na berzu

Piše: Objavljeno: 06/09/2022
featured image

Foto: arhiva/Pobjeda

Radnici Željezare se i dalje nalaze na krovu fabrike a njihove porodice iščekuju i nadaju se da će se što prije riješiti situacija sa fabrikom koja je hranila 230 porodica. Porodica koje su ostale bez glavnog, a pojedine bez jedinog izvora prihoda.

“Pošto EPCG još nije izasla na berzu sa svojim akcijama, ovom prilikom želimo da pozovemo ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da odmah dozvoli EPCG da to uradi i da pokaže odgovornost prema građanima i radnicima ove države. Neka pokaže da je na strani građana ove države, a ne na strani turskog investitora. Ovo je šansa da se pokaže ko je na cijoj strani u ovoj drzavi. Imamo garancije od premijera Dritana Abazovicć i ministra finansija Aleksandra Damjanovića da su oni na strani radnika i da što se njih tiče oko akcija i svega drugog su vezi preuzimanja Željezare da tu nema problema”, naveo je Ivan Vujović, predsjednik sindikata.

 On je izrazio nadu da takvo mišljenje ima Ibrahimović, koji je na sastanku sa radnicima, kako kaže, saopštio da je on tu za radnike i njihove porodice, piše rtcg.me.

“Upravo sad ti radnici traže od njega da to i pokaže tako što će dati dozvolu EPCG da izađe sa akcijama na berzu. Radnici i njihova djeca to očekuju od njega. Nadamo se da djeca radnika neće morati da svoje vrijeme posle škole provode sa svojim očevima na ulicama i na protestima”, kazao je Vujović.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content