Radnici Solane: Dok ne bude isplata preko kapije niko neće proći

Piše: Objavljeno: 17/10/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Milion i stotinu hiljada eura zarade traže bivši radnici ulcinjske Solane koja ne radi već osam godina. Osim toga, radnici zahtijevaju i da im se uplati pet i po godina radnog staža.

To su već pomenuti zahtjevi sa protesta koji se održao u subotu u Ulcinju, a jedan od bivših radnika Solane Saša Mitrović poručio je da preko kapije ovog ulcinjskog preduzeća niko neće proći dok im se ne isplate zarade.

Mitrović je u emisiji “Mreža” na TVCG podsjetio da stečajni postupak traje već 15 godina, piše rtcg.me.

“Ovo je sarkastično nazvano redovno jesenje zasijedanje radnika solane. Tražili smo od Fonda rada da nam isplati po 2.700 eura, odnosno šest minimalnih zarada za nas 60 radnika koji smo ostali da radimo do 2014. godine. Pošto smo svu dokumentaciju predali Fondu, obaviješteni smo da je kompletna procesura zaustavljena od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja”, kazao je Mitrović. 

Dodao je da od buduće Vlade Crne Gore i budućeg ministra očekuju da Fond dobije uputstvo kojim bi se riješio njihov problem. 

Podsjetio je da im je najavljivano da postoje investitori koji bi uložili u Solanu.

“Jako smo zainteresovani da bilo domaći, bilo strani investitor dođe da preuzme Solanu. Ali, prošlo je dosta vremena. Ne znam šta treba više da uradimo, Ne znam šta država treba da uradi da bi riješila 15 miliona kvadrata. Osluškivaćemo nadležne, a što se tiče stranih investitora bićemo u toku”, zaključio je Mitrović. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content