Rada Krivokapić Radonjić proglašena za najbolju svjetsku modnu dizajnerku za 2022/23

Piše: Objavljeno: 01/08/2023
featured image

Foto: Privatna arhiva

Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu ovu nagradu dodjeljuje već godinama unazad. Ova prestižna nagrada se dodjeljuje svake dvije godine. Nagrada se dodjeljuje lično u Londonu, Bristolu, Oxfordshire, Birmingham, Yorkshire, Mančesteru u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Velsu u Evropi, zemljama Istočne obale Sjedinjenih Američkih Država, Tajlandu i Dubaiju u Aziji. Ova vijest je objavljena juče u Londonu, u Velikoj Britaniji.

„U februaru ove godine sam dobila obavještenje o nominaciji za dobitnicu prestižne nagrade u kategoriji ‘Fashion Designer Of The Year’ od organizacije Corporate Live Wire koja posluje na globalnom nivou. Obavijest je stigla putem elektronske pošte, jer predstavnici organizacije nisu mogli stupiti u kontakt sa mnom telefonskim putem. Vijest je objavljena u Londonu, u Velikoj Britaniji, 31. jula 2023., a pomenuta nagrada se dodjeljuje svake druge godine. Iz opravdanih privatnih razloga i ranije preuzetih poslovnih obaveza, neću moći lično da prisustvujem svečanom uručenju nagrade, zbog čega su imali razumijevanja, te će mi nagrada biti svakako dodijeljena. S obzirom na to da mi je prvi intervju u vezi sa ovom novošću, mogu reći da nagrada predstavlja izuzetnu čast i nešto najviše što se može u nekoj profesiji postići. Lično ne poznajem članove Komisije za dodjelu nagrada, čije kriterijume sam ispunila i po osnovu čega sam bila nominovana i odabrana. Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu ovu nagradu dodjeljuje već godinama unazad. Za mene, ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove”, navodi Rada Krivokapić Radonjić, dobitnica ove prestižne nagrade.

„Sudije je posebno impresionirao Radin fokus na klasične dizajne koji laskaju njenim klijentima i slave modu i izraz koji ona donosi. Kao društveno i ekološki osviješćen modni dizajner i stilista, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i uspostavljajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed. Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil kao i vrednovanje zaštite ljudi i planete. Rada je u stanju da uradi sve ovo, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji je dio njenih modnih brendova”, navodi se u tekstu u časopisu.

Među kriterijumima za ovu prestižnu nagradu nalaze se inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, doslednost I kvalitet.

Rada Krivokapić Radonjić je stilistkinja i modna dizajnerka iz Crne Gore, najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentions. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn.

Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil. Njene modne revije su emitovane na televiziji uživo.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content