Put će vratiti turiste i život na Lokve

Piše: Objavljeno: 20/08/2023
featured image

Da će asfaltni put da vrati turiste na Lokve i oživi taj kraj očekuju Beranci koji u okolini tog nekada popularnog skijališta imaju kuće i imanja. Dugo su čekali, a naredne sedmice bi trebalo da do svojih kuća i imanja dođu asfaltom.

Juče su počeli, a za nekoliko dana bi trebalo da budu završeni radovi na oko 1,6 kilometra dugoj saobraćajnici od magistralnog puta do nekada poznatog beranskog skijališta.

Radove izvodi rožajska firma Tofi, a najveći dio novca za taj posao obezbijedila je država preko Ministarstva kapitalnih investicija. Iz državnog bužeta finansira se izgradnja 1,2 kilometra, Opština Berane je dala novac za još oko 150 metara, dok su se i stanovnici tog kraja organizovali i prikupili značajnu sumu kako bi bilo završeno svih 1,6 km puta.

Mještanin Nebojša Vasilijević nada se da će asfaltni put da oživi Lokve. On se zahvalio poslanici NSD Jeleni Božović koja je predložila, a potom su u Skupštini i usvojeni amandman na državni budžet, od kojih jedan predviđa i novac za put ka Lokvama. 

“Očekujemo da će ovaj put da oživi turizam u ovom kraju. Prednost je što put izlazi na magistralu i očekijemo da nam se vrate i oni turisti koji su upravo zbog puta izbjegavali ovaj kraj”, kaže Vasilijević za Portal RTCG.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content