Puna podrška britanske Uprave prihoda i carina

Piše: Objavljeno: 19/01/2023
featured image

Foto: UPC

Britanska Uprava prihoda i carina je posredstvom britanske ambasade u Podgorici dala punu podršku crnogorskoj Upravi prihoda i carina (UPC) u vidu ekspertske podrške i vrijednih donacija.

Vršilac dužnosti direktora UPC, Vladimir Bulajić, sastao sa u srijedu sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks i britanskim oficirom za vezu za privredni i finansijski kriminal.

“Tokom sastanka je posvećena posebna pažnja izazovima sa kojima se crnogorska carinska služba susrijeće, te mogućnostima daljeg unaprjeđenja postojeće dobre saradnje”, navodi se u saopštenju UPC.

Medoks je rekla da joj je drago što je upoznala Bulajića, napominjući da na tu funkciju dolazi nakon godina iskustva u Upravi, prenosi rtcg.me.

“Impresionirana sam njegovom ambicijom da ojača transparentnost i političku nezavisnost unutar ove organizacije. Crnoj Gori su potrebne jake, nezavisne institucije za sprovođenje zakona, kako bi spriječila i uhvatila se u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Nadamo se da će naša buduća saradnja dati veće rezultate, posebno u vezi sa uništavanjem zaplijenjenog nelegalnog duvana”, dodala je Medoks.

To je, kako je navela, u zajedničkom interesu privreda dvije zemlje i nacionalne bezbjednosti.

“Mi smo spremni da podržimo napore crnogorske Vlade u procesu sigurnog skladištenja i uništenja nezakonite robe”, zaključila je Medoks.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content