Psihijatrijska klinika u KCCG u aprilu

Piše: Objavljeno: 05/02/2024
featured image

Pet objekata je u fazi razrade, a dva objekta koji će uskoro biti prvi gotovi. U drugoj polovini aprila očekujemo da se useli klinika za psihijatriju”, kazala je ona. 

Radulović je pojasnila da će u sklopu klinike biti dvije funkcionalne cjeline.

“U pitanju je klinika za adultne pacijente. Takođe, po prvi put Crna Gora će imati i adekvatnu smještajni kapacitet za pacijente mlađe od 18 godina”, dodala je ona. 

Radulović je takođe navela da će očekuju da se u drugoj polovini aprila obavi prva transplatacija matičnih ćelija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Obuka je u toku, ali se malo kasnilo sa tenderima. 

“Pravi se ta takozvana sterilna soba. Tender je zahtijevao određeno vrijeme, tako da se nadamo da će u drugoj polovini aprila biti taj dugo željeni termin. Naši pacijenti su do sada bili primorani da sve transplatacije obavljaju u inostranstvu”, podsjetila je ona. 

Dodala je da se radi se o prilično skupim metodama, koje se kreću do 150.000 eura po jednom pacijentu.

“Nije sve u novcu. Mi smo željni da savremene metode izvodimo u svojoj zemlji, a smatram i da će pacijentima biti lagodnije da budu tretirani u svojoj zemlji”, zaključila je Radulović. 

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici u aprilu biće otvorena Klinika za psihijatriju. Za svaku novu metodu potrebno je izvjesno vrijeme.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content