Prva Međunarodna Konferencija “MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS”: Okupljanje vodećih stručnjaka i istaknutih ličnosti iz svijeta finansija

Piše: Objavljeno: 16/10/2023
featured image

Prva Međunarodna Konferencija “MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS,” će se održati 17. i 18. oktobra 2023. godine u hotelu Hilton u Podgorici i okupiti predstavnike vlada iz našeg regiona, značajne ličnosti iz IOSCO-a, kao i delegate između narodne poslovne zajednice, te istaknute učesnike između narodnog poslovnog svijeta i drugih relevantnih sektora. 

Organizator ovog značajnog događaja je Komisija za tržište kapitalaCrne Gore, u saradnji sa Ministarstvom finansija Crne Gore i Centralnom bankom Crne Gore.

Program prvog dana konferencije počeće svečanom ceremonijom od 10h, tokom koje će se svim prisutnima obratiti predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić, ministar finansija Crne Gore, Aleksandar Damjanović i predsjednik Komisije za tržište kapitala Željko Drinčić, piše Mediabiro.

Cilj konferencije je da se kroz dva intenzivna radna dana, svaki sa svojim specifičnim tematskim usmjerenjima, osvijetli trenutno stanje na tržištu kapitala, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Do ostvarenja tog cilja će se pokušati doći kroz inspirativne panele kao što su: “Tržišta – inovacije i budući trendovi”, “Izazovi održivih finansija”, “Strani investitori u Crnoj Gori – Iskustva i očekivanja”…

Konferencija će se posebno posvetiti temama od ključnog značaja za razumijevanje kompleksnog finansijskog okruženja današnjice, uključujući ulogu kompanija za upravljanje imovinom, izazove održivih finansija i dinamiku odnosa države prema tržištu kapitala. Tim temama će se posvetiti vodeći stručnjaci i istaknute ličnosti iz svijeta finansija, kako iz regiona tako i između narodne poslovne zajednice.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)