Prva fabrika peleta na sjeveru zatvorena, radnici protestuju

Piše: Objavljeno: 15/06/2024
featured image

Prva i veoma savremena fabrika peleta na sjeveru Crne Gore Televeks “Biotel” u Andrijevici zatvorena je iz nepoznatih rezloga već više od šest mjeseci, a naznaka da bi ponovo mogla početi da radi za sada nema.

Tada je bez posla ostalo dvadeset i pet radnika, koji su nedavno na protestu ispred zatvorene kapije istakli da im je preduzećeu u kojem su radili, a čiji je izvršni direktor Veselinko Mijajlović, ostalo dužno nekoliko zarada i da im doprinosi nijesu uplaćivani u periodu za period od pet godina.

“Izvršni direktor Mijajlović kazao nam je da će samo na kratko prekinuti proizvodnju i da ćemo brzo ponovo početi da radimo. Međutim, od toga nije bilo ništa. Osim plata i doprinosa, nikad nam nije isplaćena nadoknada za noćni rad, kao ni druge beneficije koje su nam pripadale. Mijajlović je prestao da nam se javlja, a mi ne uspijevamo da nađemo način da dođemo do zarađenog, jer je vlasniku bilo omogućeno da nas praktično drži na crno i da posluje suprotno zakonskim propisima”, kazao je jedan od radnika, Marko Miketić.

Radnici su zatražili zato od nadležnih državnih organa da se uključe u rješavanje ovog problema, jer je svojevremeno i sa državnih adresa poručivano da je ova fabrika spas za Andrijevicu i da će lokalnom stanovništvu dinijeti brojne benefite.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)