Protest protiv nasilja pred tužilaštvom: Šta ste uradili da se ne ponovi?

Piše: Objavljeno: 15/10/2023
featured image

Foto: Guliver

Pred sjedištem Republičkog javnog tužilaštva, gdje se zaustavila protestna kolona “Srbija protiv nasilja”, studenti su večeras istakli veliki transparent “Šta ste uradili da se ne ponovi”, misleći na majski zločin u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” i u okolini Mladenovca.

“Da bismo se osjećali bezbjedno, a ne oni koji skrivaju afere, pokažimo im gdje im je mjesto 17. decembra”, poručio je moderator skupa Smiljan Banjac.

On je rekao da se građani ovog puta ne obraćaju Zagorki Dolovac, kao na nekim od ranijih protesta, jer je ona u “hibernaciji”, već da šalju poruku višem javnom tuiocu u Beogradu Nenadu Stefanoviću, prenosi rtcg.me.

Banjac je, govoreći o njegovoj biografiji, rekao i da je Stefanović “odbio da provjeri navode Veljka Belivuka na suđenju, koji je tvrdio da je zajedno sa Zvonkom Veselinovićem rušio u Savamaloj, i sarađivao sa vlastima”.

Prema reijčima Banjca, Stefanović je osnovao i sopstveno Udruženje sudija i tužilaca, kojim, kako je ocijenio, podržava vlast.

Banjac je poručio učenicima protesta, koji se završio pred sjedištem tužilaštva, da ostanu uporni jer, kako je rekao, oni su svjetlo a vlast je tama.

Pozvao ih je na naredni protest “Srbija protiv nasilja”, za sedam dana u Beogradu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)