Prosvjetna inspekcija konstatovala: Direktorica Gimnazije zaposlila profesoricu matematike bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad

Piše: Objavljeno: 17/10/2023
featured image

Prosvjetna inspekcija konstatovala je da je direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici Biljana Vučurović zaposlila profesoricu matematike bez odgovarajuće stručne spreme i bez licence za rad.

Prosvjetna inspekcija je postupala po prijavi bivšeg profesora matematike Mata Kankaraša, koji se Upravi za inspekcijske poslove obratio za vršenje inspekcijskog nadzora u Gimnaziji “Slobodan Škerović” Podgorica, koji se odosi na zapošljavanje profesorice matematike Maje Đozović u školi.

“Uvidom u personalni dosije Maje Đozović, konstatuje se da ista ne ispunjava uslove u pogledu profila stručne spreme propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Gimnazija Slobodan Škerović, kao i da ne posjeduje Licencu za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Na osnovu navedenog ovaj inspektor konstatuje da je Maja Đozović nesporno angažovana suprotno navedenoj normi”, utvrdio je prosvjetni inspektor u zapisniku u koji je CdM imao uvid.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)