Proslavljen Dan Resursnog Centra “1. jun”: Ambasada NR Kine otvorila “Kineski kutak” i uručila donaciju školi

Piše: Objavljeno: 01/06/2023
featured image

Foto: Mediabiro

Danas je u Podgorici proslavljen Dan Javne ustanove Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje ,,1. jun”. U prostorijama resursnog centra priređena je priredba tokom koje su učenici mogli da pokažu svoje glumačke, pjevačke i plesne talente. Prisutnima se na početku obratila direktorica Resursnog centra “1 jun”, Maja Kalezić.


“Ovaj dan jeste za slavlje, ali i dan kada se sumiraju rezultati, kada se govori o uspjesima koje smo postigli i preprekama koje smo prevazišli. Ponosna sam na to što zaposleni u ovoj ustanovi rade udruženo, što kolektiv krasi zajedništvo i timski duh. Centar našeg rada, ono što daje smisao svakom novom danu, centar svih dešavanja, razlog postojanja i našeg razvoja jesu djeca. Oni su naša dragocjenost, a naš zadatak je da im pomognemo da zadrže osmjeh na licu,” kazala je Kalezić.


Zahvalila se svima koji su pomogli resursnom centru, stali uz njih, dali im podršku i pokazali svoje prijateljstvo. Posebno se zahvalila Ambasadi Narodne republike Kine u Crnoj Gori koja je i ovom prilikom pružila snažnu podršku obrazovnoj instituciji, piše Mediabiro.


“Posebno bih željela da se zahvalim na podršci Ambasadi NR Kine u Crnoj Gori, a kada ste na nečemu zahvalni pokušate da pronađete način da to pokažete. Kineski kutak pod krovom naše ustanove je način da pokažemo zahvalnost i poštovanje i ukažemo na značaj ove saradnje,” napomenula je direktorica.


Veliko zadovoljstvo zbog ove saradnje izrazio je i sam ambasador NR Kine u Crnoj Gori, Nj.E. Fan Kun.


“Današnji događaj je organizovan na najvišem nivou, u svakom trenutku od početka do posljednjeg segmenta programa se osjećala velika ljubav, humanost i divna energija koja je upotpunila ovaj cijeli program. Ljubav i humanost ne poznaju jezičke barijere, te iako nisam razumio tekst pjesama koje su djeca pjevala ja sam u svakom trenutnku osjećao njihovu ljubav, znanje i umješnost,” ispračao je Fan Kun.


Izrazio je oduševljenje što su djeca uprkos svojim poteškoćama uspjela da pripreme ovako bogat program i prirede sjajan performans, te napomenuo važnost pružanja podrške ovakvim manifestacijama.


“Nama je zaista stalo da Ambasada NR Kine u CG ostvari saradnju sa ovom školom i brojnim drugim školama u Crnoj Gori u smislu promovisanja kineske kulture, učenja kineskog jezika. Današnje otvaranje “Kineskog kutka” je jedna divna prilika da se i djeca sa posebnim potrebama upoznaju sa kineskom kulturom i osjete djelić njenog šarma, kazao je ambasador.


Jedan od glavnih ciljeva ove saradnje je da se pomogne djeci sa posebnim potrebama da se uključe u sistem školstva, te je ambasador tokom svečanosti uručio simboličnu donaciju u vidu tablet-računara kako bi učenicima olakšao školovanje u savremenom trenutku.


“Djeci je potrebno da budu u toku sa naprednom tehnologijom koja može da pomogne i da doprinos u procesu školovanja. Planiramo da školu u budućnosti podržimo kroz nabavku razne vrste tehničke opreme.

Imaće potpunu slobodu da se obrate Ambasadi i zatraže neophodnu pomoć, a mi ćemo, koliko god smo u mogućnosti, uvijek nastojati da pomognemo da im rad bude što uspješniji,” podvukao je Kun.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content