Prosječna zarada izabranog doktora preko 1.600 eura

Piše: Objavljeno: 03/06/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Iz Ministarstva zdravlja oglasili su se saopštenjem u kojem tvrde da žele obavjestiti građane da su netečne i neutemeljene informacije koje su ovih dana iznosili pojedini izabrani ljekari, koje se potpisiju kao članovi Sindikalne organizacije.

Kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, zvanični podaci Fonda za zdravstveno osiguranje koji isplaćuje zarade kompletnom zdravstvenom sistemu pokazuju da prosječna plata u zdravstvenom sistemu Crne Gore uključujući i ostala lična primanja – za april 2023. godine iznosi 982 eura, piše Pobjeda.

-Prosječne zarade uključujući i ostala lična primanja za april 2023.godine, za ljekare specijalista i ljekare specijalista stomatologije, ljekare subspecijaliste, izabrane ljekare i srednje medicinski kadar su iznosile:

– ljekar specijalista i ljekar specijalista stomatologije – 2.065,83 eura

– ljekar subspecijalista – 2.538,42 eura

– izabrani ljekar – 1.615,75 eura

– srednje medicinski kadar – 776,34 eura- navode iz Ministarstva.

Takođe je, navode, važno napomenuti da prvih 50 izabranih doktora po visini mjesečnih primanja ima zaradu veću od 2 000 eura, dok se prvih 100 plata u zdravstvenom sistemu kreće čak od 5.930 do 3.119 eura.

-Podsjećamo da su u proteklom periodu upravo na inicijativu resora zdravlja plate svim zaposlenim u zdravstvu značajno uvećane, te se sada nalaze među najvišim za ovu oblast u cijelom regionu. Ljekari su zasluženo dobili uvećanje zarada, ali sada nam predstoji period vraćanja empatije prema pacijentu koji treba da bude siguran da ga u zdravstvenom sistemu čeka pomoć i briga za njegovo zdravlje bez bojazni da će bijeli mantili ostati nijemi na patnju i bolest koja čeka ispred njihove ordinacije. Takođe, Ministarstvo zdravlja će hitno od direktora zdravstvenih ustanova primarnog nivoa tražiti kompletnu i detaljnu analizu rada izabranih doktora za prethodni period kako bi se precizno uvrdile činjenice i donijela najbolja rešenja- naveli su u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content