Proizvodnja čelika EPCG Željezara mogla bi početi tek za tri mjeseca

Piše: Objavljeno: 06/09/2023
featured image

Foto: Pobjeda.me/arhiva

Pola godine nakon što je EPCG Željezara Nikšić zvanično počela da radi ali još uvijek nema proizvodnje čelika. U Sindikatu očekuju da bi u naredna tri mjeseca sve moglo da bude spremno za početak proizvodnje čelika.

Krajem februara ove godine simbolično su skinuti lanci sa radničke kapije, a nakon što je u decembru 2022. EPCG kupila Željezaru za 20 miliona eura od turske Tosjali grupe.

Predsjednik Sindikata EPCG Željezara Nikšić Ivan Vujović kaže za Portal RTCG da nova kompanija, koja posluje kao dio EPCG, sada ima oko 290 zaposlenih.

Oni redovno primaju plate, a angažovani na solarnoj elektrani, proizvodnji konstrukcija, potkonstrukcija, pripremaju pogon Čeličane za rad, a Kovačnica je kaže Vujović, već spremna.

“Proizvodnje čelika u nikšićkoj Željezari nije bilo skoro tri godine. Potrebna je pripema Čeličane, priprema pogona Energane, ja se nadam možda bi za tri mjeseca mogli da sve pripremimo za početak rada, ali treba sačekati prvo da vidimo budžet, jer bez toga ne možemo početi da radimo”, kazao je Vujović za Portal RTCG.

A budžet od 6,5 miliona eura novoj kompaniji treba da uplati matična firma EPCG.

Vujović očekuje da tu neće biti problema i da će od Agencije za zaštitu konkurencije dobiti stav da nije riječ o državnoj pomoći.

Pored toga, iz Agencije za zaštitu konkurencije su im saopštili da saglasnost treba da traži EPCG, odnosno matična firma.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)