Prognoze za skijališta nijesu ohrabrujuće, ulaganja dovedena u pitanje

Piše: Objavljeno: 12/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, skijališta.me

Skijalište koje je trebalo da bude zamajac razvoja Kolašina i cijelog sjevera, ove zime je prazno.

Nedostatak sniježnih padavina doveo je u pitanje opravdanost višemilionskih investicija, koje još nijesu dovedene do kraja. Država je do sada investirala oko 100 miliona eura za nova skijališta, a projekcije meterologa za naredni period nijesu ohrabrujuće.

Iako su ove sezone u kolašinskim skijalištima očekivali rekordnu posjetu skijaša, ove zime snijega je bilo jedva za grudvanje. A nekad je, kaže prvi direktor nekadašnjeg Ski centra Bjelasica, bilo drugačije.

“Nedostatak snijega je elementarna nepogoda za Kolašin. Mi smo zaista u svim elaboratima koje smo tada pravili da bi dobili investiciju za ovo skijalište i u svoj literaturi smo našli da je snijeg u Kolašinu od novembra do maja mjeseca”, kaže bivši direktor Luka Medenica.

Iako 90-ih snijega nije falilo, novca, u kasi državnog skijališta očigledno jeste. Ono je 2007. privatizovano kao neprofitabilno i prodato za 550.000 eura. S druge strane, desetak godina kasnije država gradi novo na sunčanim padinama Troglave i ulaže više od 30 miliona.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content