Profesor iz Srbije najbolji predavač na svijetu

Piše: Objavljeno: 08/12/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Profesor engleskog jezika u paraćinskoj gimnaziji i Osnovnoj školi “Stevan Jakovljević” Borko Petrović proglašen je za najboljeg edukatora i predavača na svijetu na svečanosti u Nju Delhiju.

Učenici kažu da Petrović nije kao drugi profesori koji prate samo sistem rada, već on pokušava da na zanimljivije načine to predstavi.

“Gledam da ono što oni oko sebe imaju svakog dana u svom okruženju u kući u svom društvu, da jednostavno tako vodim čas, da oni shvate da je obrazovanje neotuđivo od realnosti. A ne da mi pokušavamo da im nametnemo nešto što im nikada neće trebati”, istakao je Petrović.

On je prije nekoliko godina osvojio priznanja “Najbolji edukator Srbije”, a potom i Balkana, prenosi rtcg.me.

U prosvjeti je skoro dvije decenije i tvrdi da uprkos teškoćama poziv ne bi mijenjao ni za jedan drugi, a časove obogaćuje novim sadržajima i primjenjuje takozvano samoregulisano učenje.

“To je da pored obaveznih ocjena koje imaju bar još toliko imaju šanse neobaveznih aktivnosti i oni mogu da svoju ocjenu podignu čistim svojim trudom, radom, zalaganjem a to su polja koja su njima jako poznata, to su muzika, strip, film, književnost iz čega god žele”, istakao je Petrović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content