Produženi raspust pozitivno se odrazio na sezonu

Piše: Objavljeno: 24/01/2023
featured image

Foto: Ilustracija, skijališta.me

Podaci turističkih organizacija sa sjevera kažu da je odlaganje početka školske godine imalo pozitivne efekte na turističku privredu, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu Olivera Blagojević Popović.

“Ja kao roditelj razumijem reakcije roditelja, ali moramo imati u vidu i neki viši interes i cilj. Imamo tokom vikenda veliki broj posjeta ski centrima, porodica iz centralnog i južnog dijela Crne Gore. Smatram da je ova odluka bila ispravna”, poručila je Blagojević-Popović, u Jutarnjem programu TVCG.

Kako ističe da Kolašin bilježi dobru popunjenost i do 70% radnim danima, a za sada su to, kako kaže, uglavnom domaći gosti i oni iz regiona, piše rtcg.me.

“Ja se nadam da će sezona imati svoj tok do sredine aprila”, saopštila je Blagojević-Popović.

Blagojević-Popović kaže kako je evidentno da je snijeg ove godine kasnio, ali da se sa prvim snijegom situacija popravila, a narednih dana se očekuje i veća popunjenost.

Zadovoljna je sezonom na primorju tokom januara.

“Što se tiče primorja tokom praznika i januara imali smo veliku posjećenost, a mislim i da smo zabilježili neke rekorde. U Budvi je to bila u nekim danima između 50.000 i 55.000 posjetilaca u Kotoru 25.000. Bar i Tivat bilježe povećanja. Negdje smo izgubili negdje dobili”, saopštila je Blagojević-Popović i poručila da se već radi na pripremi ljetnje turističke sezone.

“Budimo optimisti kada je riječ o ljetnjoj, ali i ovoj zimskoj sezoni”, zaključila je u Jutarnjem programu TVCG.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content