Priština: Održana regionalna konferencija za žensko preduzetništvo „Volim Balkan“

Piše: Objavljeno: 19/09/2022
featured image

Foto: Preduzetnica.me

Udruženje preduzetnica Crne Gore bilo je dio Regionalne konferencije „Volim Balkan“, koja je održana od 15. do 17. septembra u Prištini, u organizaciji Udruženja žena Balkana. Konferencija je imala za cilj promovisanje ženskog preduzetništva i ženskog aktivizma na Zapadnom Balkanu. Ovom prilikom posjetu je upriličilo 15 preduzetnica iz Crne Gore.

Foto: Preduzetnica.me

Glavna organizatorka, Sanija Murati, pozvala je poslovne žene iz Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije da budu dio ove konferencije kojoj je prethodila promocija zajedničkog projekta „Ženska knjiga“. Ovaj projekat je započet još 2018. godine, ali je zbog pandemije završen ove godine. U knjizi se nalazi po 10 inspirativnih priča poslovnih žena iz svake zemlje Zapadnog Balkana.

U knjizi “Women Book” koja je objavljena na Kosovu 2022. godine u štampanom izdanju, a nekoliko godina ranije napisana i objedinjena u elektronskom izdanju, ispisane su priče o uspjehu 60 žena koje žive i rade u zemljama Zapadnog Balkana. Svaka priča je ispisana dvojezično.

Foto: Preduzetnica.me

Gosti su bili predstavnici raznih organizacija koje podržavaju žensko preduzetništvo.

Konferencija je podržana na najvišem nivou uz prisustvo bivše Predsjednice Kosova Atifete Jahjaga, zamjenice premijera Kosova Emilije Redžepi, predstavnika organizacije ,,Lady” , Fonda za Zapadni Balkan, predstavnice EBRD za Kosovo i Zapadni Balkan, organizacije UN WOMEN i predstavnice organizacije ,,Help” na Kosovu.

Foto: Preduzetnica.me

Panelisti su bile predstavnice ženskih organizacija iz svake zemlje, koje su ovom prilikom istakle svoje aktivnosti i opredjeljenja za ženski aktivizam u biznisu na različitim nivoima.

Foto: Preduzetnica.me

Uspostavljena je odlična saradnja sa ženama iz regiona koje su pozvane da učestvuju u predstojećim zajedničkim projektima.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content