Prijave do sjutra: Poslodavci oglasili 15.300 radnih mjesta

Piše: Objavljeno: 17/11/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Rok za prijavljivanje potencijalnih korisnika Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem ističe sjutra, 18. novembra u 15 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Navode da svi potencijalni korisnici koji su u proceduri prijavljivanja prošli prvi korak, u skladu sa navedenim rokom, imaju mogućnost da završe proces, zaključno sa 20. novembrom, u 15 sati.

“Poslodavci su ove godine oglasili 15.300 radnih mjesta.Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje”, piše u saopštenju.

Za dvanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2. 290 visokoškolaca dok je 1. 921 korisnik uspješno birao poslodavce.

“Podsjećamo da stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci, priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content