Preminuo pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev

Piše: Objavljeno: 04/12/2022
featured image

Foto: yotube/Barinfotv/printscreen

Jedan od najistaknutijih predstavnika crnogorske savremene književnosti, esejista, književni kritičar i kolumnista, pjesnik iz Bara, Miroslav Jovanović Timotijev preminuo je jutros.

Timotijev je dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja, a njegove pjesme su prevođene na nekoliko stranih jezika i zastupljene u brojnim pjesničkim antologijama, piše rtcg.me.

Timotijev je važio kao humanista koji je u okviru svog projekta „Mijenjao bih životnu priču“ poklonio hiljadu knjiga djeci kojima život nije naklonjen, a od Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, dobio je nagradu za životno djelo.

Objavio je knjige poezije za odrasle “Plamteće saće”, “Opet lože oblake”, “Pustoš još peva”, “Autopsija senke”, “Laureat paučine”, “Večnost i druge čežnje”, “Šaptač u groblju – nove i izabrane pesme”, i “Devet jezika ćutnje”. Knjige poezije za djecu su mu “Svetionik”, “Kuća na oblaku”, “Nacrtaj mi petak”, “Papirne lađe – nove i izabrane pjesme za djecu”, “Nacrtaj mi petok” na makedonskom jeziku i “Četiri sezama – bajke i bajkovite pjesme”.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)