Predstaviće EBRD i EU Programe podrške konkurentnosti preduzeća

Piše: Objavljeno: 18/05/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Program podrške konkurentosti malih i srednjih preduzeća Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske unije (EU) biće predstavljen sjutra u Podgorici.

Ovim programom, EBRD i EU, posredstvom partnerskih finansijskih institucija, podržavaju jačanje konkurentnosti preduzeća, piše rtcg.me.

“U okviru programa, EBRD lokalnim komercijalnim bankama obezbjeđuje kredite za dalje plasiranje malim i srednjim biznisima kao podršku njihovim investicijama u novu opremu, tehnologiju i usaglašavanje sa EU standardima”, navodi se u saopštenju.

U Crnoj Gori je program trenutno aktivan u saradnji sa Crnogorskom komercijalnom bankom (CKB).

Značajna komponenta finansiranja je mogućnost povraćaja sredstava do 15 odsto koji obezbjeđuje EU, a koji korisnik kredita dobija nakon verifikacije implementirane investicije.

Događaj će dati pregled mogućnosti i povoljnosti koje program nudi. Govoriće predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, EBRD-a, EU, CKB-a, kao i konsultanti koji rade na programu.

Očekuje se da događaju prisustvuju brojni predstavnici finansijskog i privrednog sektora, što će predstavljati odličnu priliku za njihovo dalje povezivanje.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content