Pravila kojih se Francuskinje pridržavaju za doručak

Piše: Objavljeno: 11/06/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Pored mode i ljepote, fitnes i životne navike Francuskinja otkrivaju potpuno novi svijet u kojem možemo pronaći nove ideje. A ako želimo da poboljšamo naše rutine – hajde da počnemo sa prvom, najvažnijom i obaveznom – a to je ishrana. Posebnu pažnju posvetićemo prvom obroku u danu, doručku.

Naravno da ne doručkuju sve Francuskinje na isti način i da tradicionalni doručak u Francuskoj definitivno nije isti za sve. Međutim, određena pravila postoje.

Tipičan francuski doručak nije obilan obrok za stolom i sastoji se od jednostavnih sastojaka, prenosi rtcg.me.

Doručak u Francuskoj je često sladak, a ne slan. Zamislite tostirani integralni hleb i džem sa visokim udjelom voća, ili obavezno pecivo koje je tamo dovedeno do perfekcije.

U Francuskoj se obično ne doručkuju pržena jaja ili omlet, a jaja se češće jedu kao kasniji obrok.

Najčešći doručak u Francuskoj


Kroasani

Kroasan sa puterom je jednostavno početna tačka svakog doručka u Francuskoj. Parižanke će ga kupiti u svojoj omiljenoj pekari, a zatim uživati u šoljici kafe s mlijekom ili svježe cijeđenom soku od pomorandže ili grejpfruta.

Francuski tost

Kada Francuskinje prave tost, to je nešto drugačije od onoga na šta smo navikli. Francuski tost je sladak.

Ovaj tost se pravi tako što se parče hljeba potopi u mješavinu mleka i jaja u šta se doda i prstohvat cimeta i šećera. Proprži se na kockici maslaca, za autentičan francuski ukus.

Niskokalorični jogurt i svježe voće

Jedna od dijetalnih verzija doručka u Francuskoj se svodi na šoljicu niskokalorijskog jogurta, u koji se dodaje svježe voće.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)