Poziv za poslodavce otvoren 15. i 16. septembra

Piše: Objavljeno: 09/09/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Objavljen je javni poziv za poslodavce koji će učestvovati u Programu stručnog osposobljavanja visokoškolaca, a prijave se mogu podnositi od 15. septembra do 16. oktobra, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Poslodavci iz privatnog sektora prijave za učešće u tom programu podnose područnoj jedinici ZZZ – birou rada ili kancelariji, prema mjestu rada poslodavca i preko portala eUprave.

Iz ZZZ dodaju da poslodavci iz javnog sektora prijave za učešće u Programu podnose Upravi za ljudske resurse i preko portala eUprave.

Ističu da se uputstvo za podnošenje prijave za sve poslodavce preko portala eUprave nalazi na portalu www.euprava.me.

Iz ZZZ su rekli da će korisnici za obavljanje stručnog osposobljavanja dobiti priliku za prijavu nakon isteka rokova za prijavu poslodavaca.

„Pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su ZZZ“, kaže se u saopštenju.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

„Poslodavci su dužni da korisnicima pruže osposobljavanje u skladu sa Programom stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je cilj Programa da doprinese smanjenju nezaposlenosti mladih, olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada, kao i pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content