Potrebni dodatni kapaciteti zbog porodičnog nasilja

Piše: Objavljeno: 14/04/2020
featured image

Raičević ističe da zbog situacije sa virusom korona rade na novi način. Poslednja tri dana su bila burna. Smjestile smo osam osoba i prostor postaje mali. Po novoj proceduri primanja žrtava porodičnog nasilja mjere zaštite su veoma precizne. Skloniište je skoro puno i u izolaciji su 15 dana. To znači da svaka nova žrtva sada mora imati drugi prostor. I naravno 15 dana izolacije. Nema izlaska, a hrana i ostale potrebe se dostavljaju. Naše zaposlene dolaze sa maskama. Zato nam je potreba novi prostor, apartmanskog tipa. Svako svoje kupatilo. Obavijestimo nadležne i policija dolazi da uzme izjavu onako kako to predviđaju mjere zaštite. Već od sjutra nam trebaju dvije posebne stambene jedinice, napomenula je Raičević.

Pitanja koja najčešće postavljate prije nego vas smjestimo su pravne prirode i mi iz našega dugogodišnjeg iskustva imamo odgovore. Zahvaljujemo se ministru policije, gospodinu Nuhodžiću koji se obratio ženam sa porukom da neće biti zaboravljene, naprotiv. To se već osjetilo. Policija i sudstvo su brzo reagovali i poslata je dobra poruka. Žene su je prepoznale”, ističe Raičević.

Sigurna ženska kuća im stoji na raspolaganju za sve informacije, kao i za pomoć da razmotre i naprave sigurnosni plan za njihove konkretne situacije i izmijenjene okolnosti života tokom epidemije korona virusom.

Sigurna ženska kuća je u vanrednoj situaciji prilagodila pružanje podrške ženama sa isksutvom nasilja putem telefona: +382 69 013 321 i u kancelariji 020 232 352 od 10- 13 h. Dostupna je i podrška preko elektronske pošte: shelter@t-com.me gdje možete pisati.

Treba da sačuvaju kontakte ili da naprave dogovore sa komšijama, rođacima, prijateljima – osobama od povjerenja – u slučaju hitne potrebe, savjetuju iz Sigurne ženske kuće.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content