Potrebna bolja povezanost opština i Ministarstva poljoprivrede

Piše: Objavljeno: 23/02/2024
featured image

Foto: (Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Bolja elektronska povezanost između Ministarstva poljoprivrede i lokalnih samouprava kako bi se bolje informisali poljoprivrednici o mjerama agrobudžeta i javnim pozivima, kao i aktivnije uključivanje savjetnika u opštinama u implementaciji mjera agrarne politike, neki su od predloga koji su se čuli na sastanku predstavnika ovog resora vlade i lokalnih samouprava.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac, državni sekretari Krsto Rađenović, Andrija Delić i Salih Đonbalaj i savjetnica za maslinarstvo Dubravka Radulović, sastali su se sa 25 predstavnika lokalnih samouprava iz 15 opština, a u cilju poboljšanje saradnje između Ministarstva i lokalnih samouprava, piše rtcg.me.

Predstavnici Ministarstva istakli su potrebu za aktivnijim uključivanjem poljoprivrednih savjetnika u opštinama u implementaciji mjera agrarne politike.

“Predstavnici lokalnih samouprava su pružili kratak pregled opštinskih agrobudžeta i razgovarali o modelima razmjene podataka između Ministarstva i lokalnih samouprava. Poseban naglasak stavljen je na poboljšanje elektronske povezanosti između Ministarstva i lokalnih samouprava kako bi se bolje informisali poljoprivrednici o mjerama agrobudžeta i javnim pozivima. Jedna od tema bila je ucrtavanje površina radi ostvarivanja prava na premiju za livade i pašnjake. Takođe, razgovarano je i o problemima koji se tiču izdavanja urbanističko tehničkih uslova, a u vezi sa mjerom IPARD 7 (Diverzifikacija gazdinstva i razvoj poslovanja)”, navode u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo lokalne samouprave da češće i u većem obimu iznose svoje inicijative u kreiranju agrobudžetskih mjera i drugih aktivnosti. Sastanak se smatra inicijalnim korakom ka uspostavljanju buduće i kontinuirane saradnje između lokalnih samouprava i Ministarstva.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content