Potpisani ugovori podrške: 63 žene dobile priliku za razvoj biznisa

Piše: Objavljeno: 16/04/2022
featured image

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je ugovore sa dobitnicama finansijske podrške kroz program podrške ženskom preduzetništvu koji Glavni grad realizuje već šesti put.

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić pozdravljajući prisutne, podsjetila da Glavni grad u kontinuitetu pruža podršku ženama i da su upravo zahvaljujući tome 63 žene iz našeg grada dobile priliku da razviju ili unaprijede svoju biznis ideju, a za ove namjene do sada je izdvojeno 140.000 eura. 

Program podrške ženskom preduzetništvu pokazao je da žene u Podgorici mogu ono što su možda mnogi sumnjali da mogu.

“Naša Crna Gora, koliko god je mi voljeli i borili se za to da bude bolja, i dalje predstavlja jedno društvo koje nije savršeno i naša društvena zajednica pati od brojnih mana, a jedna od najvećih jeste ona koja se tiče neravnopravnog položaja žena u Crnoj Gori. U tom smislu, jedan od osnovnih zadataka ove gradske uprave je borba sa tim stereotipima, sa nažalost duboko ukorijenjenom sviješću o tome da žene ne mogu neke stvari koje muškaraci mogu, da nisu predisporene, da postoji neka prirodna podjela uloga. Mi nijesmo pristali na takvu interpretaciju društvene i političke realnosti, nego smo vjerovali od prvog dana u potencijale žena, i danas smo veoma ponosni na to što u našem gradu postoji jedan ozbiljan  broj preduzetnica, dakle žena koje su u ovom teškom vremenu smogle snage, našle motiva, dobile inspiraciju da krenu u realizaciju svojih biznis ideja, i da na taj način daju značajan doprinos ukupnoj ekonomskoj situaciji u glavnom gradu”, istakao je Vuković i podsjetio na jednaku zastupljenost žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama u Gradu.

Vuković smatra da je gradska uprava na čijem je čelu postigla značajne rezultate upravo zahvaljujući ženama koje su tome dale nemjerljiv doprinos.

Govoreći u ime dobitnica prethodnih ciklusa podrške, Mara Vukanić (galerija ručnih radova Zor) istakla je da je, nakon 10 godina trajanja, ponosna na svoj rad i svoje proizvode koji čuvaju naš identitet.

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavala, uz veliku podršku porodice, ali i Glavnog grada, kao jedine institucije koja je podržala njenu ideju tokom pandemije, Vukanić ističe da je uspjela da proije svega očuva, a onda i unaprijedi svoj biznis.

Zato, poziva sve žene koje imaju ambiciju i viziju da budu hrabre i odluče se na njenu realizaciju, a Glavni grad da nastavi sa sprovođenjem brojnih projekata koji naše društvo čine boljim, a Podgoricu ljepšim mjestom za život 

Dobitnice ovogodišnjeg programa aplicirale su sa sjajnim idejama i projektima za koje vjerujemo da će biti veoma uspješni, a to su: Gogić Ljiljana-Proizvodnja prirodne kozmetike –„SWAN COSMETICS“, Sabbia Rossa d.o.o. – Uzgoj bijelih škampi u zatvorenom prostoru,  Đešević Merljinda-Bell – „Bell“ Veganski sir i namazi, Radonjić Anđela– Fitness studio „Fit&health house“,  Niya d.o.o.- Otvaranje radionice za proizvodnju garderobe, Pozdnyakova Ratka-Li’Elli, Modni atelje „Zlatne ruke” d.o.o- „Model  po mojoj mjeri”, Marković Valentina-„Valentina beauty spa”, Moračanin Marta– Kliker IT centar za djecu,  Infinito Gelato d.o.o.-Infinnito Gelato, Bulatović Milica-Frizersko kozmetički salon Beauty Industy, Joksimović Mirjana-Estetski studio i Vujošević Irena za pokretanje i realizaciju sopstvenog biznisa. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content