Potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata

Piše: Objavljeno: 23/12/2022
featured image

Foto: MKI

Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i crnogorske Vlade, potpisan je juče u Sarajevu.

Memorandum su potpisali ministar komunikacija i prometa Vojin Mitrović i crnogorski ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

-Kako je istaknuto tokom bilateralnog sastanaka delegacija BiH i Crne Gore, uvažavajući sve do sada zaključene bilateralne sporazume, izgradnja prometne infrastrukture od ključnog je značaja za ekonomski i društveni razvoj dvije zemlje – navodi se u saopštenju MKI.

Mitrović je ocijenio da izgradnja i održavanje putnih komunikacija i objekata na njima ima izuzetan značaj za regionalno povezivanje prometne infrastrukture država Zapadnog Balkana i članica Evropske unije (EU), što doprinosi boljoj privrednoj saradnji i ekonomskom razvoju.

-Izgradnjom prometne infrastrukture poboljšala bi se povezanost Sarajeva i Podgorice, kao i direktne veze između susjeda – poručio je Mitrović.

Ibrahimović je naveo da mu je izuzetno zadovoljstvo što je imao čast da potpiše Memorandum o saradnji koji je, kako je ocijenio, prvi korak ka realizaciji više veoma važnih projekata za bolje prometno povezivanje dvije prijateljske zemlje.

-Ovim potpisom potvrđujemo da želimo jačati naše međudržavne, prijateljske veze, ali i naše ekonomsko-privredne veze – rekao je Ibrahimović.

On je dodao da će narednih dana u crnogorskoj Skupštini biti potvrđen Sporazum o sufinansiranju izgradnje mosta preko Tare na granici Šćepan Polje – Hum i da su u budžetu za narednu godinu već predviđena sredstva koju za tu namjenu treba da izdvoji crnogorska strana.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content