Pošta za devet mjeseci ostvarila dobit 733.000 eura

Piše: Objavljeno: 13/12/2023
featured image

Foto: Pošta CG/arhiva

Devetomjesečni finansijski izvještaj, prema kojem je Pošta Crne Gore u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 733.206 eura, usvojen je na danas održanoj sjednici Odbora direktora Kompanije. Rezultat poslovanja za period januar-oktobar 2023. godine najbolji je u prethodnih pet godina i  jedan od najboljih poslovnih rezultata koji je Pošta Crne Gore do sada ostvarila, tvrde iz ove kompanije.

“Ukupni prihodi Pošte Crne Gore za devet mjeseci bilježe rast od 21,4 odsto  u odnosu na devet mjeseci 2022. godine i iznose 15.029.994 eura. Naznačajnije učešće u prihodima imaju prihodi od prodaje usluga, veći su za 25,5% u odnosu na isti izvještajni period prethodne godine i iznose 14.323.089 eura”, saopšteno je iz Pošte..

Dodaju da u okviru prihoda od prodaje usluga najveći rast ostvaruju prihodi od usluga express i kurirskih pošiljki (povećanje za 78,3 odsto) i prihodi od usluga novčanog poslovanja (povećanje za 35 odsto) u odnosu na isti izvještajni period prošle godine.

“Značajno je naglasiti da je došlo do rasta prihoda poštanskih usluga u međunarodnom saobraćaju jer su pomenute usluge u periodu trajanja pandemije korona virusa bilježile konstantan pad. Povećanje svih cijena na globalnom tržištu uslovilo je i rast troškova u odnosu na posmatrani period prethodne godine. Ukupni troškovi su povećani za 16,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu u istom periodu i iznose 14.296.788 eura”, navodi se u saopštenju..

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content