Porastao broj ljekara u javnom zdravstvenom sistemu

Piše: Objavljeno: 14/10/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

U Ministarstvu zdravlja ističu da je u posljednjih godinu dana zabilježen znatan porast broja ljekara koji čine dio javnog zdravstvenog sistema u odnosu na prethodne godine.

Kako navode u saopštenju, u posljednjih godinu Ministarstvo je spriječilo u velikom dijelu odlazak ljekara na rad u inostranstvu i poboljšalo trend njihovog povratka u Crnu Goru.

“Kontinuirano se radilo na izgradnji svih kapaciteta kako bi se uslovi rada i života naših zdravstvenih radnika poboljšali, a naš javni zdravstveni sistem postao je primamljiv za ljekare, kako iz naše države, tako i iz okruženja. Kao dokaz ovim navodima imamo povećan broj ljekara u javnom zdravstvenom sistemu, te ove godine, prema podacima koje je Fond za zdravstveno osiguranje dostavio Ministarstvu zdravlja, imamo 1.969 ljekara koji čine dio našeg javnog zdravstvenog sistema. U 2022. godini 1.887 ljekara činilo je javni zdravstveni sistem, dok je samo godinu dana ranije taj broj bio za 14 ljekara manje, odnosno u septembru 2021. godine 1.873. Podaci govore u prilog činjenici dobrog poslovanja trenutnog rukovodstva i zalaganja za građane i zdravstveni sistem menadžmenta pod rukovodstvom Ministarstva zdravlja”, navode u saopštenju.

U prethodnoj godini u zdravstveni sistem, kako su dodali, uloženo je više od 50 miliona eura. Započeta je izgradnja nekoliko klinika, izvršena je rekonstrukcija i adaptacija svih zdravstvenih objekata, otvarene su nove jedinice Hitne medicinske pomoći u mjestima gdje ih do sada nije bilo, kao i rekonstrukcija postojećih, obezbijeđeni su najsavremeniji medicinski aparati i na taj način obezbijeđeni su kvalitetni uslovi rada našim zdravstvenim radnicima, a samim tim stvorena je sigurnost kod građana da će im se na najefikasniji i najadekvatniji način pružiti zdravstvena zaštita.

“Cilj Ministarstva zdravlja je vraćanje povjerenja u javni zdravstveni sistem i unapređenje istog, a kao krovna institucija stojimo i uvijek ćemo čvrsto stajati uz zdravstvene radnike i njihov istrajan rad za dobrobit svakog pacijenta”, zaključuju u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content